Aanbod Ontdeklab in Coronatijd

10 november 2020

Juist in deze tijd van beperkende maatregelen blijven we samen met leerkrachten in mogelijkheden denken. Leerkracht Jolijn Steeghs geeft een praktijkvoorbeeld.

Voor alle Prodasscholen blijft het mogelijk om leenkisten en workshops (op afstand) te reserveren.We hebben wat aanpassingen gedaan, om de leenkisten Corona-proof aan te kunnen blijven bieden. In plaats van "live" workshops bieden wij komende tijd daarom ook (maatwerk)gastlessen op afstand aan. Zo kunnen we jullie, op een verantwoorde manier, toch van dienst blijven. 

Hoe dat er in de praktijk uit kan zien legt leerkracht Jolijn Steeghs van bs de Peelparel hier uit:

Thema techniek zonder gastlessen van juf Franka uit het Ontdeklab? Nee dat kan niet volgens de kinderen van Basisschool De Peelparel. 
In de week voorafgaand aan het thema is juf Franka in gesprek gegaan met de leerkrachten om te kijken wat er allemaal mogelijk is in het thema techniek. Voor groep 7/8 en groep 5/6 zou dit bestaan uit workshops rondom Micro:bits en BYOR. Door de Corona-maatregelen was het helaas niet mogelijk juf Franka uit te nodigen bij ons op school, maar niet getreurd. De oplossing werd: een online-workshop! Dit werkte super en de kinderen hebben enthousiast programma's op de Micro:bits geprogrammeerd. Ook groep 5/6 deed mee aan deze workshop, want het kon in 2 groepen tegelijk gegeven worden. De Micro:bit kwam die week op verschillende momenten terug: tijdens de inloop, op de weektaak of bij handvaardigheid in beide groepen. Groep 5/6 is daarna nog verder gegaan met het programmeren van de Micro:bits in de eigen groep. Zij hebben met behulp van een site nog tal van opdrachten uitgevoerd met de Micro:bits. Op donderdag werd workshop 2 gegeven aan groep 7/8 en zijn zij aan de slag gegaan met de spullen van Build Your Own Robot. Wat een enthousiasme, creativiteit en plezier hebben we beleefd in beide groepen! Juf Franka heeft de kinderen op weg geholpen en vervolgens zijn de kinderen zelfstandig vooruit gegaan. Heel tof! 
Wij raden jullie aan om ondanks deze lastige tijden te denken in oplossingen, want een online-workshop is heel erg leuk!
Bedankt voor de fijne samenwerking! 

Jolijn Steeghs - BS de Peelparel

Ook interesse in een workshop op afstand?  Klik hier voor meer info, het materiaaloverzicht en het uitleenschema.

Stay Safe!  Team Ontdeklab

 

 

Terug naar overzicht