Dingen die volwassenen niet kunnen bedenken

4 juli 2019

De Prodas Kinderraad bestaat uit een wisselende groep kinderen die zich buigen over een vraagstuk vanuit een bedrijf of instelling. In het afgelopen jaar heeft de Kinderraad vier hele verschillende vraagstukken aangepakt. En er is goed nieuws want we gaan een jaar door!

Naar voorbeeld van het landelijke project Raad van Kinderen dacht Jacqueline Ketelaar dat het een goed idee zou zijn om een Prodas Kinderraad in het leven te roepen. Tessa van Zadelhoff werkte het plan verder uit en Kristel Berkvens werd projectleider. Het eerste jaar werden we ondersteund door financiering vanuit de Rabobank Peelland Zuid. De Kinderraad heeft vier hele verschillende vraagstukken aangepakt.

- Wat kunnen we doen aan de leegstand in het centrum van Someren? - Mariaschool Someren

- Wat is een goede invulling voor het buitengebied van Zeilberg? - BS Zeilberg

- Hoe kunnen we meer kinderen interesseren voor een opleiding in de techniek? BS D'n Heiakker

- Hoe kunnen we meer jonge mensen interesseren voor dorpspolitiek - BS Voordeldonk

De Kinderraad gaat zich eerst met de vragenstellers verdiepen in het vraagstuk. Vervolgens gaan zij op zoek naar mogelijke oplossingen. Deze presenteren zij in een dialoogsessie aan een aantal volwassenen. Deze mogen verhelderende vragen stellen maar in ieder geval niet zeggen dat deze oplossingen niet mogelijk zouden zijn. Een leerling van BS Voordeldonk verwoordde het heel duidelijk: 'Wij komen met oplossingen die volwassenen niet kunnen bedenken'.

Heeft u ook een vraag voor onze Kinderraad? Stuur een mailtje naar kristel.berkvens@prodas.nl 

Terug naar overzicht