Doe jij ook mee aan de Make-IT week!

27 januari 2021

De jaarlijkse Make-IT dag vindt dit jaar online plaats! Maar liefst een week lang (van 8 t/m 12 maart 2021) kan ook jouw klas deelnemen aan dit evenement. Inschrijven kan hier!

Deze week wordt georganiseerd door Hogeschool De Kempel, Prodas, Platoo, QliQ en Brainport Development. Het concept blijft hetzelfde als andere jaren: honderden leerlingen van basisscholen uit de regio gaan deze dagen op een creatieve manier aan de slag met media, muziek, cultuur, ontwerpen, ICT, wetenschap & technologie.

Een superinteractieve ontdekweek. Vanwege de omstandigheden dit jaar in een online variant. Dat biedt ook mogelijkheden, waaronder dat álle Prodasgroepen 5 t/m 8 mee kunnen doen! 

MEEDOEN? SCHRIJF JE GROEP HIER IN:

Bij inschrijving ontvang je 1 week voor de Make-IT week van ons een mailtje met de juist links en informatie om goed van start te kunnen!

Bij deelname krijg je van maandag 8 t/m vrijdag 12 maart iedere dag een nieuwe video met een challenge aangeboden. Deze zijn allemaal op school of thuis uit te voeren. Je kunt per dag zelf bepalen of je meedoet en met hoeveel deelnemers. Je kunt iedere challenge in een kwartiertje doen, al nodigen ze ook uit om er meer tijd en creativiteit in te stoppen. Meedoen met je klas, in groepjes, in tweetallen of misschien wel met de hele school. Hier ben je als leerkracht helemaal vrij in. Ook vanuit thuis kunnen leerlingen ermee aan de slag. 

We zijn natuurlijk heel erg benieuwd naar ieders creatieve ideeën en vinden het erg leuk als je een foto of filmpje van het resultaat op onze digitale dagprikbord plaatst. Als je jouw groep hebt ingeschreven krijg je t.z.t. de links van deze dagprikborden(padlets). Iets plaatsen is zeker niet verplicht. De prikborden zijn vooral om te enthousiasmeren en handig om elkaar op goede ideeën te brengen.

Wij hebben (zeker in deze tijden) veel zin in dit gezamenlijke evenement! We hopen dat JIJ ook meedoet! Zijn er vragen dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Wil je niks missen? Print dan hier de poster en volg alle actuele info op www.kempel.nl/make-it-dag 

 

Ilse Cools en Franka van Deursen, Team Ontdeklab

 

 

 

Terug naar overzicht