DOT

Binnen Prodas is een DocentOntwikkelTeam (DOT) actief. Dit DOT komt een aantal keer per jaar bijeen om over mooi onderwijs te praten. We leren van elkaar en nodigen soms een gastspreker uit om ons te laten informeren. Daarnaast geeft het DOT zichzelf de opdracht iets te ontwikkelen waar de hele organisatie iets aan heeft. Prodas vindt het DOT belangrijk en wil daarom ook alle leerkrachten een kans geven om een keer deel te nemen.

Gaat het in het DOT over ict?
Nee. Het DOT gebruikt technologie als dat nodig is maar het gaat niet over ict. Wel wordt er gesproken over vernieuwend onderwijs.

DOT spellen 
De twee afgelopen periodes heeft het DOT gewerkt aan games en gamification in het onderwijs. In 2018 gaan we vijf van de door collega's ontwikkelde spellen uitbrengen. We hebben de spellen gekoppeld aan de elementen van onze visie.

Het eerste spel sluit aan bij het visie-element: Bij Prodas geloven we in de kracht van samen. In maart kan iedereen kennismaken met het spel: What happened to Jason Pelieber? Een spel waarmee je door samen te werken een verdwijningsmysterie moet zien op te lossen en tegelijkertijd werkt aan je Engelse taalvaardigheid. Dit spel is ontwikkeld door Rian Aarts en Anne Koolen.

In het voorjaar van 2018 start er weer een nieuw DocentOntwikkelTeam.