Duurzaam bezig met voeding

5 september 2019

In onze Ontdeklabtuin bij de Willibrordusschool in Deurne is van alles te zien en te beleven. In deze tuin staan allerlei soorten groenten, bloemen, kruiden en fruit. Er staan seizoensproducten die goed groeien in het Nederlandse klimaat. Je hoeft dus niets te importeren uit andere landen om toch gezond te kunnen eten! Op deze manier zijn we duurzaam bezig met voeding.

In elk jaargetijde zorgen zij voor een passend aanbod in de tuin. Samen met twee enthousiaste ouders én de kinderen van school zorgen ze ervoor dat de tuin wordt verzorgd en in het voorjaar weer volop in bloei staat. Met de producten uit de tuin verzorgen zij eveneens workshops aan groepen die het Ontdeklab bezoeken. Koken in de buitenkeuken, kruidenthee zetten, soep maken.

Ze hebben ook zonnepanelen op het dak én in hun solartafel. Deze duurzame energiebron is geschikt voor het opladen van de iPads, smartphones en robots uit het Ontdeklab. 

In de houten bakken staan de Green Junkies. Deze planten passen heel goed bij elkaar, omdat ze samen heel goed de lucht zuiveren. Zo houden we onze omgeving schoner. Samen zorgen ze voor het onderhoud in de Ontdeklabtuin. Ze verzorgen de planten, geven ze voldoende water en oogsten de groenten en het fruit in de beste periode van het jaar.

Terug naar overzicht