Kinderpersbureau

Het Kinderpersbureau heeft een wisselende samenstelling van kinderen uit de groepen 7 & 8 van de verschillende Prodas-scholen. De kinderen worden getraind in verschillende vaardigheden zoals interviewen, schrijven, filmen, presenteren en videobewerking.

Waarom?
Het Kinderpersbureau is een voorbeeld van betekenisvol onderwijs. Kinderen ervaren wat er bij komt kijken om een televisieprogramma te maken. Zij leren over hun eigen omgeving, over het maken van een video, over het inzetten van sociale media, de mogelijkheden en verantwoordelijkheid van het editen. Zij oefenen samenwerken, communiceren, presenteren en nog veel meer. Vakgebieden als taal, mediawijsheid, digitale geletterdheid, wereldoriëntatie, cultuur- en erfgoedonderwijs en creatieve vakken worden op een logische manier met elkaar verbonden.

Hoe kunnen kinderen meedoen?
Onder aan deze pagina plaatsen we vacatures voor nieuwe projecten. Kinderen kunnen – samen met hun ouder(s)/verzorger(s) - solliciteren op één of meer projecten. Dit gebeurt via ons inschrijfformulier. Sommige kinderen willen graag aan de slag als reporter, anderen gaan liever voor het camerawerk of het monteren achteraf. Al deze talenten hebben we nodig! Ervaring is niet nodig. We bereiden de kinderen grondig voor tijdens een tweetal voorbereidende workshops in het Ontdeklab.

Waar kun je de uitzendingen bekijken?
Wanneer de uitzending klaar is, kan deze o.a. bekeken worden op ons YouTube kanaal.

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten via ontdeklab@prodas.nl