Bezoek het Ontdeklab Agenda Ontdeklab Workshops (ons aanbod in Coronatijd) Uitleensysteem innovatiekaarten en DOT

Ontdeklab

De wereld verandert. Dat betekent ook iets voor het onderwijs. Natuurlijk hebben we nog steeds een bepaalde basiskennis nodig maar de tijd dat kennis relevant is neemt af (bron: Weggeman). Dat betekent dat we naast het verwerven van kennis aandacht moeten besteden aan vaardigheden, onderzoekend leren en het hebben van zelfvertrouwen. 


Hoe de toekomst is er precies uit zal gaan zien weten we niet. Laten we daarom onze leerlingen zo breed mogelijk toerusten met vaardigheden, zodat ze die toekomst vol zelfvertrouwen tegemoet kunnen treden.
Veel leerkrachten willen met technologie aan de slag maar vinden dat soms best lastig. Daarnaast beschikken scholen niet altijd over de nieuwste technologieën. In de Ontdeklabs van Prodas zijn leerkrachten met hun klas welkom om te ervaren welke mogelijkheden innovatief onderwijs biedt. 

Naast groepen leerlingen ontvangen wij ook teams, ouders en externe partijen (PABO-studenten, collega-besturen en teams, educatief medewerkers, bedrijven enz.) in onze Ontdeklabs. Voor de ontvangst van externe partijen vragen wij een kleine financiële bijdrage als tegemoetkoming voor onze uren. Het bedrag dat wij hiermee verzamelen investeren we in het up-to-date houden van het aanbod van de Ontdeklabs.
 

Locatie Ontdeklabs Prodas21
Ontdeklab Someren (accent Makerslab en film&video) – Avennelaan 17, 5711 BB Someren (geopend april 2014)

Ontdeklab Deurne (accent Duurzaamheid en VR/AR) – Romboutsstraat 2, 5741 BW Deurne (geopend september 2016)

Wordt verwacht: Muzieklab Asten (2021)

Wie werken er in het Ontdeklab?

Ilse Cools - Coördinator innovatie Stichting Prodas

Jeroen Vrijnsen - Leerkracht/innovatiecoach Ontdeklab Deurne en Someren/mediacoach

Franka van Deursen - Innovatiecoach Ontdeklab Someren en Deurne/begeleider makerslab

Sarah Snep - Begeleider kinderraad/kinderpersbureau

Igor Ronckers - Leerkracht/ begeleider Muzieklab

Tessa van Zadelhoff richtte in 2014 het eerste Prodas Ontdeklab op en heeft als Projectleider Innovatie een erg sterk fundament gelegd, waarop wij Prodas-Innovatie verder kunnen bouwen!