Ontdeklabs blijven in actie voor jouw school!

10 april 2020

Scholen raken in korte tijd steeds meer gewend aan het werken met instructievideo’s. Jeroen Vrijnsen, onze film-, video- en mediawijsheidexpert, deelt in deze video handige tips en trucs om op een gemakkelijke manier nóg sterkere instructievideo’s te maken.

Onderwijs op afstand

Wij hebben grote bewondering voor de manier waarop onze collega’s van alle Prodas-scholen het thuisonderwijs vormgeven tijdens deze crisis!  Ook de tomeloze inzet van ouders/verzorgers en natuurlijk de kinderen zelf is enorm groot!

Dankzij deze samenwerking en alle meetings, instructievideo’s, vlogs, off- en online opdrachten, challenges, livestreams enzovoorts, kunnen de leerlingen met de juffen en meesters in contact blijven en op de meest creatieve manieren onderwijs blijven volgen. Kortom: Technische mogelijkheden in het onderwijs worden volop ontdekt, benut, gedeeld en steeds verder verfijnd. Welkom nieuws in een erg moeilijke tijd!

 Ontdeklabs blijven inspiratie geven

De ontdeklabs kunnen nu geen reguliere workshops draaien, maar blijven wel op andere manieren actief! We zullen onze scholen komende tijd dan ook blijven enthousiasmeren voor de vele goede mogelijkheden binnen het innovatief onderwijs, door gericht in te spelen op de verdiepingsvragen die nu (gaan) leven.  

Hoe dan?

  • Het Ontdeklab werkt nauw samen met het ICT-team van Prodas. Samen blijven we goed op de hoogte van de stand van zaken op iedere school.
  • We hebben een enquête rondom het maken en delen van instructievideo’s uitgezet onder alle Prodas-scholen.  N.a.v. de enquête gaan wij komende tijd aan de slag met de hulpvragen die scholen nog hebben op dit gebied. 
  • We beheren samen met het ICT-team de interne sharepointpagina ICT. Hierin kunnen we samen met alle Prodas-scholen tips en links voor “onderwijs op afstand” met elkaar delen.
  • Op deze sharepointpagina (en de mediakanalen van het Ontdeklab) deelt het Ontdeklab komende tijd regelmatig meer praktische filmtips en andere inspiratie rondom bruikbare online tools en thuislesideeën. Klik hier om de pagina te openen.

Heb je vragen, tips, opmerkingen, wil je een afspraak met ons maken om te videobellen of kunnen we je school op een andere manier van dienst zijn dan mag je natuurlijk altijd mailen naar ontdeklab@prodas.nl

                                                             Stay safe!     grtz Jeroen Vrijnsen en Franka van Deursen
 

 

Terug naar overzicht