Back to school! Rijke leeractiviteiten

8 mei 2020

In dit blog delen we een aantal vakoverstijgende activiteiten die taal-, reken- en leesactiviteiten combineren met de actualiteit, maakonderwijs en 21e eeuwse vaardigheden.

Wat zal het fijn zijn om de kinderen volgende week weer "live" te zien! Juist in deze tijd is het belangrijk om samen op een positieve en constructieve manier aan de slag te zijn. 

Kinderen zijn vindingrijk, origineel en enorm creatief! Ze onderzoeken en ontwerpen. Vaardigheden die we in deze tijd maar wat goed kunnen gebruiken. Wanneer je belangrijke vakken als taal, rekenen en lezen op een natuurlijke manier koppelt aan de actualiteit, onderzoekend, ontwerpend leren & makend leren, 21e eeuwse vaardigheden èn gereedschappen, levert dat een erg mooie vorm van betekenisvol onderwijs op. Leren en maken in samenhang motiveert, activeert, geeft ruimte voor gesprek en talent.

Nu de nieuwe Coronamaatregelen zijn aangekondigd, delen we dan ook graag deze padlet met een aantal actuele lesideeën voor MB en BB  

De lesideeën zijn gemakkelijk te koppelen aan de Taxonomie van Bloom en het hogere orde denken. Kinderen kunnen er op school en/of thuis mee aan de slag.

 We wensen iedereen een hele goede en creatieve herstart!                                                                                                                                          

Team Ontdeklab

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht