Uitreiking cheques innovatiefonds

22 maart 2019

Tijdens de jaarlijkse Prodas-studiedag heeft Jacqueline Ketelaar vanuit het innovatiefonds weer hele mooie cheques mogen uitdelen aan vernieuwende ideeën.

Lees hieronder meer over welke vernieuwende ideeën zijn ingediend en door wie:

Kristel Berkvens – BS Zeilberg – 5680 euro
Ontwerpen van concrete lesactiviteiten waarin de vier onderdelen van het model digitale geletterdheid (basisvaardigheden, ict, mediawijs, informatievaardigheden en computational thinking) zijn geïntegreerd.

Roel Henderikx, Ilse van Houts, Ine van Bakel, Inge van Dijk, Marioleine van Geel, Leanne Brood - Droomschool – 5000 euro
Zes collega's dromen over een nieuwe school. Zij hebben zich verenigd binnen Droomschool. Een eerste concept van positief waarderend onderwijs is opgeleverd. Met deze bijdrage zijn zij gericht gaan kijken binnen drie vernieuwende scholen in Nederland.

Hilde van Bussel, Mariëlle Cuppen en Laura van den Broek – Kindcentrum het Talent – 6000 euro
Het ontwerpen van een observatie- en registratiesysteem om de ontwikkeling van jonge kinderen in beeld te brengen. Het systeem is een aanvulling op bestaande systemen. Hierin worden bijvoorbeeld ook 21e eeuwse vaardigheden, spelontwikkeling en creatieve ontwikkeling geregistreerd.

Mieke Luijten en Moniek Slaats – BS Tijl Uilenspiegel – 23.750 euro
BS Tijl Uilenspiegel werkt steeds meer met leerpleinen. Deze bijdrage is bedoeld voor een buitenleerplein. Een plein waar leerlingen leren om te gaan met de zogenaamde global goals, door in te steken op verantwoorde consumptie en productie (het proces van zaadje tot product leren en zelf tot uitwerking brengen in een kas), betaalbare en duurzame energie (door het creëren van een zelfvoorzienend gebouw), waarbij ontdekkend leren hoog in het vaandel staat.

Terug naar overzicht