Workshops

Op deze pagina geven we een kort overzicht van mogelijke workshops in onze Ontdeklabs in Someren en Deurne. Het aanbod is voortdurend in ontwikkeling en ook maatwerk is mogelijk wanneer je een specifiek doel voor ogen hebt. De eerste keer dat je met je klas naar het Ontdeklab komt gaan we samen op een ontdekkingsreis. Daarna vinden we het fijn als je een specifieke vraag voor ons hebt. We geven je hieronder wat suggesties.

Een ontdekkingsreis
In anderhalf tot 2 uur maak je kennis met de verschillende technologieën in het Ontdeklab zoals audio en video, AR en VR, programmeren en robotica, maakonderwijs, duurzaamheid en meer.

Augmented en virtual reality - ontdek jouw wereld
Onze specialist Jeroen Vrijnsen neemt je met je klas mee op een unieke reis. Tijdens deze workshop ervaar je samen met je klas bijzondere kansen en mogelijkheden rondom Virtual Reality en Augmented Reality in het onderwijs! Heb je wel eens een kijkje genomen op je droomplek op aarde? Of een tekening gemaakt in een virtuele 3d-omgeving? Ook werken we met 360 graden foto’s/video’s, die je kunt bekijken en zelf kunt maken. In het Ontdeklab in Deurne hebben we een ruimte met een HTC Vive opstelling en daarnaast diverse andere materialen rondom AR/VR.

Computational thinking en leren programmeren - Computational thinking hoort bij de vaardigheden van de 21e eeuw (21st century skills). Het betekent dat je technologie leert inzetten om op een vaak creatieve manier problemen op te lossen. Computational thinking kun je unplugged oefenen (zonder computer) maar we hebben in de Ontdeklabs ook heel veel robots waarmee je het programmeren kunt oefenen. We hebben een programma voor kleuters maar ook voor groep 8 of meer gevorderde programmeurs.