Film Mariaschool in première

27 maart 2019

De Mariaschool doet dit schooljaar mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF). Voor dit landelijke filmproject bedenken en maken kinderen uit de bovenbouw zelf een film over kinderrechten. Alle films gaan in première op het populaire YouTube kanaal van het project. De films met de meeste views winnen een plek in de grote KRFF-finale op 28 juni. Vandaag gaat de film in première!

Kinderrechtenfilm
Donderdag 28 maart 2019 om 16:00 uur is het dan eindelijk zo ver! De film die groep 8 van de Mariaschool samen met filmcoach Jeroen heeft gemaakt, gaat in première. De trailer bekijk je hier alvast. De film heet ‘Mijn thuis’ en gaat over artikel 1 uit het Kinderrechtenverdrag: 'wat is een kind'? 
De kinderen van groep 8 schitteren als echte filmsterren. De film heeft zelfs een interactief einde, waardoor je als kijker dus zelf de afloop kunt kiezen. 

Help groep 8 aan een finaleticket
Je kunt de film hier bekijken. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de film bekijken op YouTube, want hoe vaker hij bekeken wordt, hoe groter de kans dat groep 8 een finaleticket bemachtigt! De finale van het Unicef Kinderrechten Filmfestival vindt plaats in Pathé Tuschinski in Amsterdam, waar ook alle grote Nederlandse filmproducties in première gaan. Een hele gave kans, dus allemaal kijken!

Alvast bedankt namens de kinderen van groep 8!

Terug naar overzicht