Talent maakt kans op Nationale Onderwijsprijs

15 november 2018

Basisschool het Talent is genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs, ofwel de 'Oscar' van het Nederlandse Onderwijs!

Samen met het Varendonck college is basisschool het Talent genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. De Nationale Onderwijsprijs wordt ook wel de 'Oscar' van het Nederlandse onderwijs genoemd. 
Elke school kan een project aanmelden uit de eigen onderwijspraktijk en dat heeft het Talent samen met het Varendonck gedaan. Het omgevingsproject voor de leerlingen van groep 7-8 van het Talent en de leerlingen van leerjaar 3 van het technasium is ingediend en nu dus genomineerd.

Omgevingsproject
Het omgevingsproject is een project dat voorbereid wordt door de leerlingen van leerjaar 3 van het Varendonck college en hun vakgroep aardrijkskunde. Zij krijgen omgevingsvraagstukken van bedrijven uit onze regio die zij opgelost willen zien. De leerlingen van leerjaar 3 pitchen hun vraagstuk voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van het Talent en als de groepjes zijn samengesteld dan gaan ze aan de slag. Samenwerken, samen oplossingen bedenken en presenteren aan de bedrijven en de scholen. Hetgeen ze geleerd hebben in een boek in de les krijgt zo betekenis doordat ze het daadwerkelijk in de praktijk leren toepassen. Een heel waardevol project!

Regionale voorronde
Op 29 november gaat het Talent naar Den Bosch voor de regionale voorronde. De regionale winnaars gaan naar de landelijke finale op 27 maart 2019 in Leiden. Het Talent is erg trots op haar omgevingsproject en ook zeker trots dat zij deze regionale voorronde heeft gehaald! Een heerlijke taart is dus absoluut verdiend!

Terug naar overzicht